Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Táplálkozás

Cikkek

Az öregedő eb táplálása

2008.01.29

Az élővilág általános jelensége az öregedés; a születés magával hordozza az elmúlást. Ez a vissza nem fordítható, kérlelhetetlen biológiai folyamat természetesen vonatkozik kutyáinkra is.

 

Tények a fehérjével kapcsolatban

2008.01.29

A fehérjék létfontosságú részei az élő sejteknek és számos fontos funkciót töltenek be. Ezek közül az egyik, hogy segítenek felépíteni a sejtszerkezeteket és az izomrostokat.

 

Etetési módszerek

2008.01.29

A kutyatartás mindennapi gyakorlatában sajátos módon éppen a táplálás körül él még ma is a legtöbb téves nézet, régen kialakult rossz szokás.

 

A csont

2008.01.29

A csont különleges élvezetet, élményt jelent barátunk életében. Segíti az emésztést, jó állapotban tartja a fogakat és a fogínyt. Főleg manapság, amikor a legtöbb kutyát főként keverék (lágy vagy folyékony) étellel táplálják.

 

Kutyaízlés

2008.01.29

Sajnos, nem sokat tudunk az olyan ragadozó állatok utódainak ízléséről, amelyek hozzászoktak ahhoz, hogy gyomrukat gyorsan töltsék meg, méghozzá eléggé nagy ételdarabokkal. S habár nem vitás, hogy a hosszú évezredek során a kutya táplálkozási szokásai alkalmazkodtak, igazodtak az emberéhez, mégsem mérhetjük azonos mércével az ember és a kutya élelmezési igényeit.

 

A táplálék alkotóelemei

2008.01.29

Az eb szervezetének építőkövei: a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok, a vitaminok és az ásványi anyagok.